Title Image

Uitslag 2010 (15)

Uitslag 2010 (15)

Op 13 oktober is er een zeer gezellige avond gehouden in Durgerdam voor het uitreiken van de prijzen.

Alle zeilers die gestart zijn, hebben afgezien en genoten en zijn daarom alleen al bikkels van het eerste uur. Onder hen hebben enkelen zich nog bijzonder geprofileerd door de volgende prijzen in de wacht te slepen:

De line honours prijs voor de zeiler die er alles voor gedaan heeft om als allereerste te finishen bij de P9 bij Durgerdam ging naarBart Desaunois, met de J-133 Batfish.

De zeer verdiende eerste prijs op handicap ging naar John van de Starre met zijn J-109 Xcentric Ripper. John wist door strategisch goed op het weer in te spelen, geduld te hebben, hard te zeilen en veilig te zeilen (zie zijn verslag) ruimschoots te winnen. John ontving daarom geheel terecht ook de fel begeerde Wisseltrofee.

De tweede prijs ging naar Richard van Leeuwen met zijn J-105 Dream Machine, die onder meer won door hard te varen en de boel heel te houden en geen fouten te maken!

De derde prijs ging naar een andere snelle oud-gediende, Peter van der Schaaf met zijn Stern 33 Jager.

De rookieprijs, de prijs voor de snelste deelnemer die deze wedstrijd dit jaar voor het eerst zeilde, ging naar Klaas Jan Kroon. Klaas Jan zeilde met zijn mooie Dehler 34 SV Inspirit naar een 7e overall plaats in het klassement.

Vervolgens gingen de volgende line honours prijzen, voor de snelst ongerorrigeerde gezeilde tijd (ongeacht het aantal rusturen), naar de volgende personen:

Tot 25 voet – Jaap Broer met het Waarschip 725 Di Vagi
tot 30 voet – Nils Wassenaar met een Bonita 7.70 Kick
tot 35 voet – Martin Hengst met de TEN
tot 40 voet – John van der Starre met zijn J-109 Xcentric Ripper
boven 40 voet –  Fred van Beers met zijn J-122 Jam Session

Voor het doorvaren tot de P9, ondanks dat hij veel te laat finishte en daardoor niet reglementair de wedstrijd uitzeilde, maar zich evengoed daarna nog sportief en monter presenterende bij de wedstrijdleider, kreeg Marinus de Jonge met zijn Southerly 115 Papillon de Jan Luijendijk Wisseltrofee uitgereikt door Bauke Yntema, inititatiefnemer van deze prijs.

De overige uistlagen zijn: