Title Image

Wedstrijddocumenten

Vrijwillig testen van Traccar App

Al ruim 15 jaar maakt de 200 Myls ‘SOLO’ gebruik van GPS tracking voor het volgen van de deelnemers tijdens de race en het berekenen van de uiteindelijke uitslag. Hiervoor gebruikten we diverse trackers en inmiddels alweer 10 jaar het fameuze zwarte ‘200 Myls ‘SOLO’-trackertje, dat later ingepakt werd in een oranje doosje met extra accuvermogen. Veel trackers sneuvelden tot die tijd omdat ze niet bestand waren tegen de ruwe 12 volt spanning die ze op sommige boten aangeleverd kregen. Deze mooie oranje ‘tracker’, die u vlak voor de start van ons ontvangt, dient iedere deelnemer zichtbaar buiten aan boord te hebben tijdens de race. De mobiele telefoon ontwikkelde zich ook over de tijd. Maar weinig deelnemers beschikten aanvankelijk over een smartphone en er waren nog niet zoveel geschikte Apps te vinden als nu. Sinds 3 jaar gebruiken we aanvullend ook positie-informatie van AIS, aangezien steeds meer deelnemers over een AIS transponder beschikken. Inmiddels hebben ook (bijna) alle deelnemers een mobiele telefoon aan boord tijdens de race. Wij krijgen regelmatig de vraag van deelnemers waarom ze hun telefoon niet kunnen gebruiken in plaats van de ‘tracker’. We achten de tijd en de technologie inmiddels rijp om dat te gaan proberen.

Als u ons wilt helpen door vrijwillig aanvullend te tracken met de Traccar App, kunt u bij deze de gebruiksaanwijzingen vinden voor ons evenement:

Voor IOS op Apple

Voor Android

Tijdens het evenement zal geen ondersteuning geboden worden voor het gebruik van de App, omdat we zelf ook meezeilen :-). Achteraf willen we u middels onze jaarlijkse evaluatie vragen hoe het lukte om de App te installeren en te gebruiken, dus onthoudt of noteer u uw bevindingen voor de evaluatie.

 

2023 Wedstrijdaankondiging en wedstrijdbepalingen

Als je wilt inschrijven voor de 200 Myls ‘SOLO’ is het belangrijk dat je de wedstrijdbepalingen goed bestudeert, om vast te stellen of jij en je boot kunnen voldoen aan de vereisten. Het is een leuk evenement, maar ook best wel een serieus evenement waar we altijd veel aandacht vragen voor veiligheid. Ook dit jaar weer. Behalve voor veiligheid zijn de wedstrijdaankondigingen een beschrijving van het evenement, zodat je kunt bestuderen hoe het spelletje gespeeld moet worden.

Je kunt de meest actuele wedstrijdbepalingen, versie 2.1 per 12 september 2023, hier downloaden.