Title Image

Aan de thuisblijvers

Aan de thuisblijvers

Alle schippers en niet te vergeten het wedstrijdcomité, werken naar de start toe. Gefocussed op race, schip, weer en wind. Na woensdag 0700 los van verplichtingen anders dan eigen veiligheid en wedstrijd. Over het  weer gesproken… daar moet ze het maar mee doen. De schipper van de DELTA schertst dat het hem wanhopig maakte vanmiddag.
“Weatherforecasts can drive you crazy ;)
Ieder plan kan na zes uur weer de prullenbak in. En uiteindelijk moeten we het doen met wat we op het water aan wind tegenkomen.
En toch….. Windfinder/ guru/ zygrib zijn al een paar dagen verantwoordelijk voor 80% van m’n dataverkeer.”
Ok, de schippers zijn weg. Daar moeten wîj, thuisblijvers, het  mee doen. Punt.
Wat biedt het wedstrijdcomité óns? Hoe kan ze onze vragen als, ‘waar is ze/hij?, of, ‘hoe voelt ze/zich?’, of wat directer als ‘Grr, hoe kan ie nou juist díe route nemen?’ beantwoorden?
Welnu, de 200 Myls biedt jullie het volgende:
 
1. Een pagina op deze site met een kaart waarop alle schepen te volgen zijn. Zie ‘Tracker‘ in het menu.
Noot: zie je ‘jouw boot ‘ niet op de kaart, niet meteen schrikken en de Kustwacht bellen. Er kan namelijk technisch iets loos zijn.
 
2. Ook op deze site: een live verslag via een live blog. Deze zal vanaf het palaver, morgen om 2000, zichtbaar zijn.
 
3. En natuurlijk de sociale media, en wel Twitter. Zoek op, of schrijf met ‘#200myls‘.
 
typing_hands_emailNog een noot: mocht je als thuisblijver (of als deelnemer) iets horen of zien en je denkt dat het anderen kan interesseren, e-mail het meteen  de redactie. Voor het e-mail adres zie hiernaast. Wij zorgen dat het geplaatst wordt.