Title Image

Leuke Schippersbriefing gehad!

Leuke Schippersbriefing gehad!

Afgelopen vrijdag 6 maart hebben we met inschrijvers voor dit jaar’s evenement een erg geslaagde avond gehad aan boord van de Abel Tasman. Na eerst een wat ‘serieus’ deel van de avond, presenteerde Tom Touber  kort wat zijn betrokkenheid was geweest bij eerdere edities van de Volvo Ocean Race en hoe dat evenement zich ontwikkelt. In een leuke interactie tussen de aanwezigen en Tom werd gediscussieerd wat ervoor nodig is om het evenement voor sponsoren interessant te maken en te houden, hoe je voldoende deelnemers voor zo’n evenement tijdig bij elkaar krijgt, hoe deze editie van de race tóch weer heel anders is dan voorgaande edities en er werd gesproken over dat veiligheid veel meer gebaat is bij deugdelijke voorbereidingen en gedrag, dan bij middelen en training om gered te worden als het eenmaal al is fout gegaan. Het mág niet fout gaan, om mee te beginnen.

 

Leuk detail is dat onze organisatie aan het begin van de avonder nog op aandrong vooral veel je zwemvest te dragen, waarop Tom reageerde dat dit uitspraak eigenlijk nog veel te mild is. Altijd een zwemvest dragen, liefst met PLB of personal AIS , zou eigenlijk geen discussie mogen zijn. Goede voorbereiding en training over veilig varen, zoals piloten hun checklists aflopen tijdens hun voorbereidingen en hun vluchten, is de sleutel tot succes. Hier aandacht aan geven is goed voor je eigen veiligheid, voor je familie en vrienden aan het thuisfront alsook voor onze collectieve verantwoordelijkheid voor deze vorm van zeilsport op Nederlandse wateren.

 

De avond werd afgesloten door een gezellige borrel aan de bar van de Abel Tasman, dat voor enkelen tot in de vroege uurtjes van zaterdag door ging.