Title Image

35 keer overstag en counting!

35 keer overstag en counting!

Even kort verslag vanaf de Noordzee van de Dazzling Dolphin

Werelddierendag werd eerst opgeluisterd door een enkele zeehond op een plaat ten oosten van Texel en daarna door honderden zeehonden die lagen te rusten op de Noorderhaaks.

Bijzonder.

 

 

 

Baan 2 heeft ons een bijzondere verrassing gegeven. In tegenstelling tot de verwachting hadden we 5, 6 soms 7 of 8 knp wind op het Wad. Toen het licht werd was pas duidelijk hoe slecht ik het grootzeil erop had gezet. Veel te strak voorlijk, leek wel een plank. Na de nodige correcties, begon het schip veel beter te lopen. Maar pas 4 mijl voor de S2 boei kreeg ik na een bui eindelijk de windshift naar SW met frisse wind van 12+ knp. Wind kwam net op tijd omdat toen de stroom ook tegen ging lopen. Tussen Kornwerd en S2 35 keer overstag! En de Boontjes komt nog.

 

Inmiddels met 16 tot 18 knopen noordoost richting Vlieland ( met een SOG waar je blij van wordt). Mijn gennaker is randje met 18 knopen en met de verwachting dat de wind verder gaat toenemen, blijft die in de tas. Door naar Harlingen en Kornwerd wordt ook nog spannend, maar gaat wel lukken met een vette puist wind die is beloofd op het Wad vanmiddag.

 

Groet, Volkert

C06D1DAB-1139-475A-A227-776DD89C5FF6A0C80D1C-EE3B-4A96-9345-D62AB19C2CC2