Title Image

De finish

De finish

Zaterdagavond zijn nog een flink aantal deelnemers gefinisht, maar er waren er ook nog flink wat onderweg. Zondagmorgen kwamen daarom de hekkensluiters van weer een bijzondere editie van de 200 Myls ‘SOLO’.

 

43 Deelnemers zijn in totaal gefinisht. Respect! Maar net zoveel respect voor deelnemers die óf het niet leuk vonden om in deze omstandigheden te gaan varen en daardoor niet gestart zijn of om die reden de wedstrijd getaakt hebben. En net zoveel respect voor hen die besloten eerder de wedstrijd te staken uit veiligheidsoverwegingen en stellen van eigen grenzen, om hun materiaal te behouden, óf een combinatie van dergelijke factoren. Want vergis je niet, zeilen in de omstandigheden van de afgelopen week was wél een slijtageslag voor mens en materiaal. Diverse zeilen zijn gescheurd, lummelbeslagen gebroken en er zijn allerlei andere flinke slijtages en schades geweest, gelukkig zonder aanzienlijk persoonlijk letsel.