Title Image

Prijsuitreiking

Prijsuitreiking

Prijsuitreiking 26ste 200 Myls Solo.

 

Op 13 oktober was de prijsuitreiking van de 200 Myls Solo van 2021. Dit jaar konden we gelukkig weer een normale prijsuitreiking houden en dat was dit jaar voor het eerst in restaurant ‘Next’ te Lelystad. Er waren zo rond de 55 deelnemers en belangstellende aanwezig en het was wederom ouderwets gezellig met uiteraard diverse “zeemansverhalen”.

De onderstaande prijzen zijn op deze avond uitgereikt:

Line Honours:

Deelnemer die als eerste finishte bij de Sport I ton:

Klaas Jan Kroon met de ‘Inspirit’, gefinisht op vrijdag om 23:37 uur.

Rookie:

Deelnemer die deze editie in zijn/haar eerste 200 Myls ‘SOLO’ het hoogst eindigt in het overall handicap klassement. Dat is geworden Theo van Gorkom met de ‘Siren Song’ en hij wist een vijfde plaats te halen in het overall klassement. Een zeer goede prestatie voor iemand die het spelletje voor het eerst speelt.

 

Winnaar baan 4:

Volkert Zijlker met Dazzling Dolphin.

 

Winnaar baan 5:

Dick Koopmans met Jager.

Baan 2 en baan 3 zijn dit jaar door geen enkel deelnemer gevaren, vanwege de harde wind en ongunstige windrichting t.o.v. de baan.

 

Overall prijzen:

3de plaats: Harris Visser met Black Magic Woman.

2de plaats: Rene Klaassen met Mare.

1ste plaats Harmen de Jong met Xtra Hod.

 

Beste Verhaal:

Deze voor uitgereikt aan de schipper die het leukste verhaal inlevert over zijn/haar belevenissen tijdens de 200 Myls ‘SOLO’.

Dit jaar hebben we ook weer een groot aantal erg leuke verhalen mogen ontvangen. Voor het bestuur was de keuze van de winnaar door het hoge niveau van de verhalen niet te doen.

Vandaar dat dit jaar de winnaar is bepaald door een loterij. De winnaar is geworden: Arjan van de Starre met ‘Reganto’.

 

Langste rusttijd:

Dat is een spontaan geïmproviseerde ludieke prijs dit jaar voor de schipper met de langste rusttijd. Omdat de winnaar van deze prijs niet aanwezig was op de prijsuitreiking hebben we besloten de prijs, een slaapmuts en een wekker, bij uitzondering uit te reiken aan de nummer twee in dit klassement. Tijdsverschil tussen nummer 1 en 2 was slechts 2 minuten (rust)!

De prijs is uitgereikt aan Richard van Leeuwen met SparklinGS, met een totale rusttijd van 66 uur en 18 minuten.

Jan Luyendijk Trofee:

Deze wordt uitgereikt aan de schipper met de meest aansprekende prestatie.

Wat hebben we als bestuur in spanning gezeten over deze deelnemer, op zondag was er zo weinig wind dat we tijdens de laatste rakken van deze deelnemer twijfelden of de finish op tijd gehaald zou kunnen worden. De finish was op zondag om 11:56 uur, 4 minuten voor de deadline! Op deze manier maak je wel optimaal gebruik van je inschrijfgeld. Om te kunnen finishen moest er in de voorgaande dagen ook nog een etmaal achter elkaar worden doorgevaren. In de twee jaar voorafgaand aan de wedstrijd de boot eigenhandig gerestaureerd. Ze was dit jaar voor het eerst deelnemer in de 200 Myls en dus ook een Rookie.

Dit alles meenemend kwam het bestuur unaniem tot de volgende winnaar van de Jan Luyendijk Trofee: Jantine Lubbers met Quartyn.

 

We kunnen terugkijken op een geslaagde 200 Myls Solo 2021, met gelukkig weinig schadegevallen tijdens de harde wind op donderdag en vrijdag. En ondertussen kijken wij alweer uit naar de wedstrijd van volgend jaar van 21 t/m 25 september. De inschrijving begint op 1 maart 2022 om 00:01 uur, wees op tijd met inschrijven dit jaar zat de inschrijving binnen 1 week vol!