Title Image

Black Magic Woman weer onderweg

Black Magic Woman weer onderweg

Harris mail om half één ’s nachts: Onder rif 2 met tegen de 30 knopen wind . High Aspect moet er op. Volgende rak is ruimer en moet die er eigenlijk af, maar dat is nu geen doen op het voordek. Daarna wordt het aan de wind naar Stavoren. Ik wil morgen ook nog een fok hebben?. Voor foto’s is het nu te donker, dan de kaartplotter maar. Het is eenzaam hier zonder jullie. Lekker eten gehad zeker? Jullie  slapen al denk ik. En ikke maar hakken. Black Magic Woman, lonely in the night. Tot morgen! ?⛵️

Om kwart voor vier krijgen we nog een update: Dat lijkt niet verkeerd, blijkbaar is het niet zo druk in Makkum als ik had verwacht. Ik dacht geen kans te hebben als ik niet in Makkum ben voor de wind draait…. Ik heb een paar uur geleden meer onder water dan boven water een gevecht gehad met de fokwissel op het voordek. De golven spoelden zo mijn broekspijpen in, neusdips.. Het vorige rak was aan de wind met dubbel rif en stormfok. Nu weer een ruime koers. Even opwarmen, droge sokken aan en wat knagen. En even ogen dicht, voorlopig 8 mijl rust. De wind gaat wel en de regen is net over. Vaar 7,7 knopen ruime wind. Te langzaam, maar met waarschuwingen van windkracht 9 en een halve winds rak hierna, laat ik het toch maar zo. Ik ga Makkum halen voor de storm en daar ging het om tenslotte.