Title Image

Dazzling Dolphin haalt Makkum

Dazzling Dolphin haalt Makkum

Woensdag was het doel zo noordelijk mogelijk te komen om dan met de noordwesten wind weer terug te gaan. Makkum is gehaald, maar teruggaan kan nog wel even op zich laten wachten nu het KNMI laat zien dat er tot en met vrijdagmiddag een volle windkracht 7 staat. Op Markermeer conservatief gezeild met direct 2 reven in het grootzeil. Was alleen op een ruim rak waar de wind een beetje terugviel een nadeel, maar verder heerlijk.

Op IJsselmeer de overtreffende trap van conservatief zeilen. Ik heb mijn Solent rig geïnstalleerd met een 20m2 fokje in plaats van de high aspect van 38m2. Zo werd het een heerlijke namiddag. Ik kon de verleiding voor Stavoren toch niet weerstaan even terug te gaan de high aspect. René Klaassen op de Mare was getuige van het schouwspel van zwaar uit het roer lopen en snelheid verliezen. Ik wist niet hoe snel ik de high aspect weer moest inrollen.

Volkert Zijlker, Dazzling Dolphin (Dehler 39SQ)