Title Image

Uitslagen

Uitslag 2013 (18)

Op de prijsuitreiking kijken we altijd terug naar opzienbare zaken van de wedstrijd. Gelukkig hebben we dit jaar over het algemeen een uitmuntende, uitdagende race gehad, met prachtig weer en aangename temperaturen.

Vanwege de verwachting van weinig wind en verhinderingen verschenen er uiteindelijk weinig starters in Durgerdam. Er waren uiteindelijk 94 betaalde inschrijvers, 74 starters. Doordat er weinig uitvallers waren, hebben maar liefst 63 deelnemers de wedstrijd uitgezeild. Geduld werd beloond. Deelnemers die laat gestart zijn vanuit Durgerdam, of die bij weinig wind rust namen en alleen zeilden bij voldoende wind, werden beloond voor hun strategie. Banen 1 en 2 zijn over het algemeen populair vanwege de stroom die je mee krijgt, maar ze bleken dit jaar lang zo gunstig niet als eerdere jaren, omdat de windrichting leidde tot relatief veel kruisrakken.

Het was voor het eerst dat een stelletje deelnam met twee boten. Leuk detail is dat ze  vervolgens achter elkaar in het klassement eindigden.

Mini’s zijn al veel vaker gestart in de 200 Myls ‘SOLO, maar het was dit jaar voor het eerst dat ze de wedstrijd hebben uitgezeild. Dat is een enorme presttaie, vanwege de lage rompsnelheid en het harde werk om steeds zoveel zeil te voeren. Eén van de Mini’s moest aanvullend ook steeds de kiel kantelen, de daggeboards gebruiken. Met Mini’s is het zwaar om je door de korte knobbelgolven van het IJsselmeer te vechten, net als enkele andere kleine schepen.

In de de logboeken en berichten van deelnemers vonden we de volgende leuke quotes:

Even een vraag van een Rookie:”Is nu de tijd van de boeg of hek langs de boei bepalend voor de tijd? Er kan namelijk 5 min tussen zitten.”

Er werd door een aantal deelnemers gesproken en geschreven over hun  tracker en autopiloot alsof het dierbare bemanningsleden waren

Een deelnemer beschreef hoe één van zijn avonden vrolijk opgegesierd werd door een onbewuste striptease van een buurvrouw

“Baan vier echt voor solozeilers, je ziet geen hond”

“Een race van Les Sables-d’Olonne (FR) naar Spanje van 350 mijl en met 100 mini’s is een comfortabel tochtje vergeleken met de 200mijls!”

“In de 200 Myls moet je meer boeien ronden dan in de Ostar en de Round Britain bij elkaar!”

Verder schreven velen over vermoeidheid. Ook konden verschijnselen van vermoeidheid opgemerkt worden, omdat de laatste rusttijden vergeten werden in het logboek, de verkeerde getallen gebruikt werden in berekeningen, er rekenfouten in rusttijden zaten en dat boathandlingmanouevres de mist ingingen.

Kortom, het was wel weer een bijzondere 200 Myls ‘SOLO”!

 

De Prijswinnaars

Met een flinke groep deelnemers waren we bijeen gekomen om de uitstalgen, anekdotes en prijzen te bespreken
De volgende prijzen werd uitgereikt:

Prijswinnaars, gefeliciteerd!


Harmen de Jong – grootste zeilschade         Sander Vogelenzang – Jan Luijendijk Trofee


Paul van den Ham, winnaar baan 4


Sander van Doorn, winnaar baan 2        Govert Ramselaar 3e plaats overall


Richard van Leeuwen, 2e plaats overall      John van der Starre, weer de 1e plaats overall


Bart Desaunois, weer Line Honours      Klaas Jan Kroon, snelste Dehler

Added from clipboard at 10/12/2013 11:12 PM.
Peter Knüppel, schonk en overhandigde de Dehlerprijs

Uitslagen

Uitslag 2010 (15)

Op 13 oktober is er een zeer gezellige avond gehouden in Durgerdam voor het uitreiken van de prijzen.

Alle zeilers die gestart zijn, hebben afgezien en genoten en zijn daarom alleen al bikkels van het eerste uur. Onder hen hebben enkelen zich nog bijzonder geprofileerd door de volgende prijzen in de wacht te slepen:

De line honours prijs voor de zeiler die er alles voor gedaan heeft om als allereerste te finishen bij de P9 bij Durgerdam ging naarBart Desaunois, met de J-133 Batfish.

De zeer verdiende eerste prijs op handicap ging naar John van de Starre met zijn J-109 Xcentric Ripper. John wist door strategisch goed op het weer in te spelen, geduld te hebben, hard te zeilen en veilig te zeilen (zie zijn verslag) ruimschoots te winnen. John ontving daarom geheel terecht ook de fel begeerde Wisseltrofee.

De tweede prijs ging naar Richard van Leeuwen met zijn J-105 Dream Machine, die onder meer won door hard te varen en de boel heel te houden en geen fouten te maken!

De derde prijs ging naar een andere snelle oud-gediende, Peter van der Schaaf met zijn Stern 33 Jager.

De rookieprijs, de prijs voor de snelste deelnemer die deze wedstrijd dit jaar voor het eerst zeilde, ging naar Klaas Jan Kroon. Klaas Jan zeilde met zijn mooie Dehler 34 SV Inspirit naar een 7e overall plaats in het klassement.

Vervolgens gingen de volgende line honours prijzen, voor de snelst ongerorrigeerde gezeilde tijd (ongeacht het aantal rusturen), naar de volgende personen:

Tot 25 voet – Jaap Broer met het Waarschip 725 Di Vagi
tot 30 voet – Nils Wassenaar met een Bonita 7.70 Kick
tot 35 voet – Martin Hengst met de TEN
tot 40 voet – John van der Starre met zijn J-109 Xcentric Ripper
boven 40 voet –  Fred van Beers met zijn J-122 Jam Session

Voor het doorvaren tot de P9, ondanks dat hij veel te laat finishte en daardoor niet reglementair de wedstrijd uitzeilde, maar zich evengoed daarna nog sportief en monter presenterende bij de wedstrijdleider, kreeg Marinus de Jonge met zijn Southerly 115 Papillon de Jan Luijendijk Wisseltrofee uitgereikt door Bauke Yntema, inititatiefnemer van deze prijs.

De overige uistlagen zijn: